PRESSMEDDELANDE – 23  NOV  2023

Genom att investera i eldriven lådcykel från Cargobike of Sweden tar Uppåkra församling ett steg i riktning mot att minska sina koldioxidutsläpp och bidra till en renare och mer hållbar miljö. Detta initiativ är en del av församlingens övergripande miljöarbete – “Färdplan Klimat” – med strävan att minska miljöpåverkan och bidra till en grönare planet.

Initiativet att investera i en lådcykel från Cargobike of Sweden grundar sig i ett ställningstagande att kunna erbjuda personalen enkla och miljövänliga alternativ för förflyttningar inom församlingens område.

– ”Vi vill göra det möjligt för vår personal att ta sig mellan olika platser såsom kyrkor, skolor och inköpsställen utan att behöva använda sig av bil. Genom att minska användningen av bilar i tjänst kan vi även minska mängden skadliga koldioxidutsläpp, förklarar Tanja Kamensky, Kyrkoherde i Uppåkra församling.

Uppåkra församling uppmanar även andra organisationer och företag att följa deras exempel och överväga att införa miljövänliga transportalternativ i sina verksamheter. Genom att arbeta tillsammans kan vi alla bidra till att skapa en mer hållbar och hälsosam miljö för nuvarande och framtida generationer.

Om Uppåkra församling: Uppåkra församling är en församling i Torna och Bara kontrakt i Lunds stift. Församlingen ligger i Staffanstorps kommun i Skåne län och utgör ett eget pastorat. I linje med Svenska kyrkans färdplan för klimatet strävar Uppåkra församling mot att minska deras egen klimatpåverkan och delta aktivt i det globala arbetet för att mildra konsekvenserna av klimatförändringarna. Målet är att uppnå klimatneutralitet för den egna verksamheten till år 2030.

Presskontakt: Peter Demaltén, info@cargobike.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du vara först med att få reda på nyheter och följa med på allt spännande som händer här på Cargobike, signa upp dig på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du behandling av dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy

Cargobike of Sweden