PRESSMEDDELANDE – 9  NOV  2023

Cargobike of Sweden är stolta över att ha varit en central del av Premos banbrytande initiativ för att etablera en mer hållbar leveransinfrastruktur i Stockholm. Med användning av bland annat våra lådcyklar har Premo nu blivit det första större distributionsföretaget i Stockholm att uppnå helt fossilfria hemleveranser.

Fram till nyligen kördes Premos alla fordon med diesel eller bensin. Men från och med den 17 oktober 2024 tar sig nära 1 000 av Premos tidningsbud fram med lådcyklar från Cargobike of Sweden, eldrivna fordon eller till fots för att leverera tidningar till över två miljoner stockholmare varje dag.

– “Vi är unika att ha kommit så här långt i vårt miljöarbete. Det har varit en resa på mindre än fem år, men att nu bli helt emissionsfria i hemleveranser är en betydelsefull bedrift för oss.”, förklarar Jan Persson, VD på Premo.

Urban Larsson, Fleet Manager på Premo, betonar vikten av samarbetet med Cargobike of Sweden:

– “Tillsammans med Cargobike har vi hittat rätt cyklar och etablerat ett mycket gott samarbete. De har absolut varit en viktig strategisk leverantör i att vi klarat omställningen till helt emissionsfria leveranser.”

Vi är stolta över att ha bidragit till Premos historiska milstolpe och ser detta som ett betydelsefullt steg i visionen mot fler hållbara transportalternativ i dagens samhälle.Vi ser fram emot att fortsätta stödja Premo och andra företag i deras strävan efter en grönare och mer hållbar planet.

Om Premo: Premo är leveransföretaget som når drygt två miljoner invånare med hemleveranser sju dagar i veckan. Premo ägs av Dagens Nyheter och SvenskaDagbladet och har sedan 1971 ansvarat för distributionen av morgontidningar iStorstockholm. Sedan 2019 är Premo en del av Early Birds distributionsnätverk.

Läs mer om Premos tjänster på www.premo.se

Presskontakt: Peter Demaltén, info@cargobike.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du vara först med att få reda på nyheter och följa med på allt spännande som händer här på Cargobike, signa upp dig på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du behandling av dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy

Cargobike of Sweden