PRESSMEDDELANDE – 28  MAJ  2024

Cargobike of Sweden presenterar nu stolt en ny version av populära Cargobike Long Lite!

2018 lanserade Cargobike of Sweden sin första 2-hjuliga lådcykel, Cargobike Long Lite. Cargobike of Sweden arbetar ständigt med att förbättra och förnya sina lådcyklar och nu tar en ny, uppgraderad version plats i sortimentet.

Nya Long Lite har, precis som premiumcykeln DeLight, uppgraderats med den starkaste motorn i sortimentet hittills – en mittmonterad motor från Ananda på hela 110Nm. Den har också ett nytt, kraftfullt batteri med smart BMS och en kapacitet på 19,6 Ah. Två hjul innebär mindre friktion vilket ökar batteriets kapacitet och cykeln har en beräknad räckvidd på upp till 60 kilometer.

Lådan på Long Lite har ny design och är utrustad med flera nya finesser. Dörren på sidan gör det enklare att kliva i och ur lådan och dessutom finns ett låsbart fack där batteriet sitter, där det också går att förvara privata ägodelar. Denna lådcykel har en sittbänk med plats för upp till två barn, som kan sitta säkert på färden tack vare trepunktsbälten. Till lådan finns också ett nytt, praktiskt kapell som skyddar såväl last som barn.

Utöver detta är cykeln utrustad med 8 växlar från Shimano, färgdisplay, hydrauliska bromsar fram och bak (Tektro), kraftigare däck och hjul med magnesiumfälgar. Tack vare detta behövs inget underhåll av ekrar. Ramen är konstruerad av aluminium och cykelns fulla bredd uppgår till endast 65 cm. Denna cykel tar både passagerare och last smidigt igenom de flesta portar, smala utrymmen och genom mer intensiv trafik.

Long Lite är utvecklad för en urban miljö och i jämförelse med andra tvåhjuliga cyklar på marknaden är lådan på Long Lite rejält tilltagen och skapar alla möjligheter för en smidigare vardag.

Presskontakt: Peter Demaltén, info@cargobike.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du vara först med att få reda på nyheter och följa med på allt spännande som händer här på Cargobike, signa upp dig på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du behandling av dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy

Cargobike of Sweden